Resultatet från vårt eget bolltest

Vi har varit förbi padelbanan för att testa de olika bollarna i vårt sortiment. Det har varit oss ett stort nöje att testa bollarna, och resultatet är en tabell som du kan orientera dig i för att få veta mer om bollarnas egenskaper. På så sätt blir det enklare för dig att hitta den padelboll som är helt rätt till just dig.

Resultatet från vårt eget bolltest kan du se i tabellen. Längre ner kan du få en överblick över de olika bollarnas individuella egenskaper, hållbarhet och pris. Du får också en samlad bedömning, som såklart är illustrerad med 1–6 padelbollar. På så sätt kan du enkelt jämföra padelbollarna och hitta de som passar dig.

 HEAD Padel Pro S
HEAD Padel Pro
Babolat Padel Tour X3
Drop Shot Tournament
RS Padel Tour X

 

 

Vi har testat de olika padelbollarna i sortimentet

Innan vi drog till padelbanan så lade vi upp en plan för hur själva testet skulle utföras. Som framgår av tabellen har vi spelat 2–4 timmar med vardera bollen. Bollarna kommer alla från oöppnade rör, så att vi kunnat testa deras kvalitet och hållbarhet från att de är splitternya till slutet av en duell.

Vi har testat bollarna med padelspel på hög nivå, och det kan det vara lönt att lägga märke till – bollarnas hållbarhet beror nämligen också på nivån. Vi har spelat med mycket smash, och med mycket spinn och lobbningar i duellerna.

Vi har alltså gått hårt åt bollarna med våra padelracketar, och vi har testat dem grundligt vad gäller teknik och trick. Vi har noterat om bollarna passar särskilt bra till olika tekniska finesser, till exempel loopar, och om de riktar sig till en specifik nivå.

I tabellen kan du också se om bollarna rekommenderas till snabba eller långsamma banor – och utifrån det kan du bilda dig en bra uppfattning om hur väl de passar dig och din nivå.

Några av de saker vi lägger vikt på i testet är bland annat:

 • Bollens tryck
 • Bollens hastighet
 • Bollens vikt
 • Bollens hållbarhet
 • Bollens pris

 

Test av bollar till padel

 

HEAD Padel Pro S:

 • Head Pro S-bollen är en av de snabbaste bollarna i startfältet. En boll med riktigt hårt tryck som kan verka lite tyngre än resten. Detta kan ge en bra känsla, framför allt vid loopar. Samtidigt är den enkel att slå ut från banan. 
 • En mycket kompakt boll som passar padelspelare som vill ha snabba dueller.
 • Head Pro S används vid de flesta turneringarna.
 • Rekommenderas till banor av den långsammare varianten. Väldigt snabba banor kombinerat med en så pass snabb boll kan vara en utmaning.

Hållbarhet:

 • 2 timmars intensivt padelspelande är garanterat, efter det verkar det som att bollarna tappar en del av trycket. Efter 4 timmar på hög nivå är de något långsammare än de var från början.

Pris:

 

Länk till produkt:

3 rör Head Padel Pro S: https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/head-padel-pro-s-3-ror

7 rör Head Padel Pro S: https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/head-padel-pro-s-7-ror

 

Samlad bedömning:

     

 

 

Head Padel Pro:

 • Head Pro-bollen känns inte lika tung som Head Pro S. Den är naturligtvis inte heller riktigt lika ”snabb”, men den har tillräckligt med tryck för att få till snabba dueller, och man har inte heller samma problem med att man slår ut den från banan.
 • Några spelare kan kanske sakna lite tryck, men jämfört med Head Pro S är skillnaden inte så markant som man hade kunnat tro.
 • Bra till alla nivåer.
 • Obs. Head Pro S används vid de flesta turneringarna, och därför ska man anpassa sig lite om man vanligtvis spelar med Head Pro

Hållbarhet:

 • Efter 2 timmars intensiv padel verkar bollarna, i motsats till Head Pro S, ha förlorat väldigt lite av trycket. Det verkar alltså som att bollen håller ett jämnt tryck över en längre tid.
 • Det är minst 4 bra speltimmar i dem, och sannolikt ännu mer om man spelar på en lägre nivå.

Pris:

 

Länk till produkt:

3 rör Head Padel Pro S: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/head-padel-pro-3-ror

7 rör Head Padel Pro S: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/head-padel-pro-7-ror

 

Samlad bedömning:

            

 

 

Babolat Padel Tour X3:

 • En bra boll till alla nivåer. Inte den snabbaste på banan, men inte heller den mest långsamma. Det är en pleaser, och den kan användas av alla och till alla typer av spel.

Hållbarhet:

 • Den tappar trycket något snabbare än de andra bollarna, vilket är synd.

Pris:

 

Länk till produkt:

3 rör Babolat Padel Tour X3: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/babolat-court-x3-3-ror

7 rör Babolat Padel Tour X3: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/babolat-court-x3-7-ror

 

Samlad bedömning:

      

 

 

Drop Shot Tournament:

 • Snabb boll, som Head Pro S och RS. Och den håller ett riktigt bra tryck.

Hållbarhet:

 • Håller ett riktigt bra tryck, även efter 2 timmar. Oavsett nivå har man en bra boll i 4–8 timmar.

Pris:

 

Länk till produkt:

3 rör Drop Shot Tournament: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/drop-shot-tournament-3-ror

7 rör Drop Shot Tournament: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/drop-shot-tournament-7-ror

 

Samlad bedömning:

      

 

RS Padel Tour X:

 • En riktigt snabb boll, lika enkel att slå ut som Head Pro S. Känns dock något lättare, både i spelet och i handen. Bra boll till den som älskar att skruva och slicea mycket.

Hållbarhet:

 • Håller ett bra tryck i 4 timmar, men efter det ska den bytas ut om det är en hög nivå.

Pris:

 

Länk till produkt:

3 rör RS Padel Tour X: https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/rs-padel-tour-x-3-ror

7 rör RS Padel Tour X: 

https://padelspecialist.se/collections/padelbollar/products/rs-padel-tour-x-7-ror

 

Samlad bedömning:

     

Tips och tricks när du ska välja padelboll

Det finns ett antal saker som kan påverka hur effektiv din match och träning blir. Bland dessa saker finns padelracketar, kläder, skor och utrustning. Men bollarna är faktiskt helt avgörande, och därför spelar det roll vilka du väljer.

Välj padelracket och bollar som passar din nivå

Både när det handlar om att välja padeltennisracket och bollar så finns det en specifik tumregel som är särskilt viktig: Padelracketen och bollen ska passa till din aktuella nivå. Därför är din nivå det första du ska ta ställning till när du köper padelracket och bollar.

Det gör nämligen en stor skillnad om du spelar med racket och bollar som är avsedda för nybörjare eller erfarna. Som nybörjare är det ett bra val att välja den padelracket och de bollarna som ger mesta möjliga kontroll. På så sätt blir det enklare att träffa bollen rätt, och skicka i väg den i den riktning du vill.

Om du är en erfaren och mer teknisk spelare så är du kanske i högre utsträckning intresserad av trickskott, skruvar, loopar och sådant. Det kräver en annan slags padelracket och boll, och därför är det helt ovärderligt att veta vilken nivå man ligger på såväl som sin spelartyp. Välj rätt padelracket med en bra guide.

Köp padelracket och bollar hos Padel Specialist

Hos Padel Specialist är vi inget mindre än nördar när det kommer till padeltennis. Vi bryr oss därför mycket om att både padelracketar och bollar är av högsta kvalitet, och att de hjälper ditt spel på bästa möjliga vis. Av samma anledning har vi tagit fram Danmarks, och kanske Skandinaviens, första padelracketrådgivare som du kan använda online. När du handlar en padeltennisracket och bollar hos Padel Specialist får du även glädje av:

 • Möjlighet till gratis leverans som kommer fram inom 3–5 vardagar.
 • En bred prisgaranti på dina varor.
 • Vår särskilt utvalda utrustning.
 • Konkurrenskraftiga erbjudanden på padelracket och bollar. 

Vi erbjuder kundtjänst via telefon, mejl och livechatt, så du ska inte tveka att kontakta oss. Som vi ser det finns det inte frågor som är för stora eller för små.

Vi ser fram emot att höra från dig!